Produkty
Slimačia ulita
Ulita zo slimákov má využitie na výrobu rôznych ozdôb, ako doplnok do akvárií , ale využitie má aj pri podávaní pokrmov v gastronómii.
Slimačie mäso
Najviac používaným produktom zo slimákov je mäso. Neobsahuje skoro žiadny tuk. Spôsobov prípravy slimačieho mäsa je viac, ale najrozšírenejší je ich zapekanie v bylinkovom náleve. Takéto spracovanie slimákov je kulinárskou špecialitou vo vyhľadávaných reštauráciách najmä vo Francúzsku.
Slimačí kaviár
Slimačí kaviár sú vlastne vajíčka slimákov, ktoré nepoužijeme na ďalšie rozmnožovanie ale po dôkladnom pretriedení sa použijú ako delikatesa v gurmánskom priemysle. Kaviár neobsahuje žiadny tuk. Nikdy sa nespracováva tepelne je určený na priamu konzumáciu.
Slimačí sliz
Slimačí sliz sa využíva v kozmetickom priemysle ako súčasť v krémoch. Využitie je aj vo farmaceutickom priemysle. Získava sa buď zberom slizu po pohybe slimáka alebo mechanickým dráždením slimáka a následne zberom jeho slizu , ktorý vypúšťa zo spodnej časti svojho tela.